Wapnö Gårdsbutik

035-299 03 61

Farm Dining

Recept till vardag och fest


Förrätter                                                                    Saltat innanlår på rostat dinkelbröd 10 p.          125 g Wapnö färskost naturell                                   Wapnö tomater                                                             1/2 kruka basilika                                                         3 skivor Wapnö innanlår                                             svartpeppar

Rosta skivat innanlår i ugn i 175° i ca 5-10 min och finhacka. Dela varje tomat i fyra lika stora delar, skär bort kärnhuset och skär tomatköttet i småtärningar. Finhacka basilika, blanda med resten av ingredienserna och smaka av med svartpeppar. Servera på dinkelbröd med önskad garnering.

Farm Dining kokbok ger dig många tips och ideér på hur du kan laga smakfulla måltider av gårdens produkter. Köp kokboken i Gårdsbutiken eller via webbutiken!

Varmrätter                                                                    Wapnö pizza x 5                                                            10 g färsk jäst
  1 dl smält talg
  1 msk Wapnö honung
  1/2 liter Wapnö Kärnmjölk
  700 g Wapnö Dinkelmjöl, siktat
  50 g Wapnö Dinkelmjöl, fullkorn
  1 msk salt
  + 2 msk extra talg till pensling

Blanda alla ingredienser till degen. Låt jäsa ca 60 min. Dela degen i 8  delar. Baka ut varje del så att pizzadegen är ca 5 mm tunn. Pensla med smält talg, lägg på toppings och grädda i ca 6 minuter på 225 C.   

FÖRSLAG PÅ TOPPINGS                                              Tomat, rödlök, paprika, dragon, sparris. chili, Wapnö Vaccaost, ädelost eller Ängarna.                                                  

 



 



Desserter                                                                       Yoghurt - gräddpudding

2 dl 18% Wapnö Matyoghurt
2 dl Wapnö grädde
1 dl socker
1/2 vaniljstång
1 1/2 gelentinblad
1 dl lösvispad Wapnö grädde 

Koka upp grädde, socker och urskrapad vaniljstång. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Rör ner gelantinbladen så att de löser sig ordentligt. Rör ner matyoghurten och den lösvispade grädden. Häll upp i 6 portionsformar. Låt stå i kylskåpet i ca 2 timmar så det stelnar. Servera med frukt eller bär.